Dijital ortamlarda yapılan işlemlerin hukuken geçerli olmasını, güvenli ve hızlı yapılmasını sağlayan imza türüne e-imza (elektronik imza) denir.
İmza yetkisine sahip olan kişinin kimlik doğrulama işlemleri ile verilen ve veri bütünlüğünün, güvenliğinin üst seviyede sağlanmasını sağlayan imzadır. Islak imzanın, elektronik versiyonu olarak kabul edilir. Dijital ortamlarda yapılan işlemlerin güvenirliliği ve hukuki geçerliliği için Türkiye’de 15 Ocak 2004 tarih ve 5070 numaralı Elektronik İmza Kanunu. Bu kanun ile hukuki işlemlerde e-imza yasal olarak fiziksel imza ile eşdeğer kabul edilir.
Başvurunuzu hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmek için 0212 963 33 04 numarasından bize ulaşabilir, WhatsApp hattımızdan destek alabilir veya web sitemizdeki e-İmza başvuru formlarını doldurabilirsiniz. İstanbul, Ankara ve Antalya ofislerimize gelerek ya da ofisinizde, evinizde kapıda teslim hizmetimizden faydalanarak e-İmzanızı zahmetsizce edinebilirsiniz. Sadece 15 dakika içinde kullanıma hazır e-İmzanız elinizde!
💳 1 Yıllık e-İmza: 1.595 TL
💳 2 Yıllık e-İmza: 2.195 TL
💳 3 Yıllık e-İmza: 2.495 TL
Hemen başvurun, dijital dünyada güvenle imzanızı atın! 🚀
Elektronik ortamda güvenli olarak kullanılması gerekli olan E-İmza nedir sorusunun cevaplarından biri bireyin kimliğini tanıtan ve gönderdiği veriyi onayladığını gösteren sayısal veridir. Elektronik imza çeşitleri nelerdir? E-imza basit elektronik imza, geliştirilmiş elektronik imza, güvenli sanal imza ve mobil imza olarak çeşitlendirilmektedir. Basit elektronik imza verinin bütünlüğünün korunduğunu gösterir.
Bilgisayar ekranında kalemle atılan imza ya da el yazısı taranarak elektronik belgelere eklenerek gösterilebilir. Bu durumda elektronik bir imzadan bahsedilebilir. Gelişmiş sanal imza veririnin bütünlüğünün korunmasının yanı sıra imzalayan kişinin kimlik tespitini de mümkün hale getirir. Güvenli elektronik imza ise gelişmiş elektronik imzanın unsurlarını içermesinin yanı sıra nitelikli elektronik sertifikaya dayanır ve güvenli imza oluşturma araçları ile oluşturulur. E-imza kanununda nitelikli elektronik imza tabiri yerine güvenli elektronik imza tabiri yer alır. Elektronik imza kanununun dördüncü maddesinde güvenli elektronik imzanın unsurları sıralanır. Buna göre;
Mobil imza iste 5070 sayılı elektronik imza kanunu ile ilgili yasal mevzuata uygun ıslak imza niteliği taşıyan güvenli bir biçimde elektronik imza işlemi yapılmasına olanak sunan cep telefonu ve GSM SIM kart kullanarak yapılan uygulamadır. Elektronik (e), sanal imza çeşitleri konusunda adalet bakanlığının ilgili sayfasından tüm bilgileri edinmek mümkündür.
Sanal imza bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu tarafından onaylanmış elektronik sertifika hizmet sağlayıcıları tarafından sunulur. Bu firmaların listesine ve diğer tüm bilgilere kurumun internet sitesinden ulaşmak mümkündür. Bireysel ya da kurumsal iki farklı çeşidi olan elektronik imza elektronik sağlayıcılarından temin edilebilir. Sağlık sektöründen sosyal güvenlik uygulamalarına internet bankacılığından e-sözleşmelere kadar kamusal ve ticari birçok alanda kullanılmaktadır.
Sertifika sağlayıcı firmalar tarafından verilen e-imzalara sahip olanlar, dijital belgelerin imzalanması işlemlerinde kullanır. Kullanımı çok kolaydır ve onay işlemi ile belgenin imzalanması gerçekleşiyor. Elektronik imza kullanım adımları şöyledir;
E-imzasını kullananlar, e-devlet portalı üzerinden birçok işlemlerini rahatlıkla yapabilecektir. Dijital platformlar üzerinde birçok resmi belge güvenli bir şekilde imzalanabilecektir. E-imzasını kullanmaya başlayanlar, kullanıcı şifrelerini hiç kimse ile paylaşmamalı ve gerekli güvenlik önlemlerine dikkat etmelidir. Güvenli işlemler için yazılım güncellemeleri düzenli olarak yapılmalı ve usb ya da akıllı kart güvenli yerde saklanmalıdır.
Elektronik imzalarının kullanım alanları giderek genişliyor. Dijital işlemlerin yapıldığı birçok alanda kullanılabiliyor ve hukuken geçerli kabul ediliyor.
E-imzanın kullanım alanı, dijitalleşme ile giderek artıyor. Kamu ve özel kurumlarla yapılan yazışmalarda belgelerin imzalanmasında kullanılıyor ve yapılan imzalama işlemleri hukuken kabul ediliyor. Kısa sürede, dijital dönüşümün en önemli parçalarından birisi olmuş ve iş süreçlerinin kolaylaştırılmasını ve hızlandırılmasını sağlamıştır.
E-devlet üzerinden yapılacak resmi işlemlerin birçoğunda, kullanıcının e- imzasını kullanarak belgeyi imzalaması ve onaylaması isteniyor. Bankacılık işlemlerinde de hesap açma, kredi başvurusunda bulunma ve farklı sözleşmelerin imzalanmasında başvurulan en güvenli belge onayı ve kimlik doğrulama aracıdır.
E-imzayı, bireyler ve kuruluşlar alabiliyor. Gerçek kişiler, tüzel kişiler ve kuruluşlar için alma şartları belirlenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan gerçek bireyler, e-imzalarını alabiliyor. Başvuru için kimlik belgeleri gerekiyor. Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport seçeneklerinden birisinin olması yeterlidir.
Türkiye’de ikamet eden ve oturma izni olan yabancı ülke vatandaşları da istedikleri zaman başvurularını yaparak e-imzalarını alabiliyor. Kamu kurumları, özel şirketler ve kuruluşlar, kurum ve şirket adına yetkilendirilmiş kişiler aracılığı ile başvuru yaparak e-imzalarını alma işlemlerini yapabiliyor.
Başvuru işlemlerinde istenen belgeler arasında, kimlik belgesi, başvuru formu, ikametgah belgesi, yetki belgesi isteniyor. Türkiye’de birden fazla sertifika sağlayıcı bulunuyor ve başvurucular, elektronik sertifika sağlayıcısı seçimi yaparak işlemlerini yapabiliyor.
Türkiye’de kamu hizmetlerinin daha kolay yapılabilmesi için e-devlet platformu kullanılıyor. E-devlet üzerinden e-imzalar içinde platform seçeneği yer alıyor ancak, burada yapılacak işlemlerle doğrudan almak mümkün olmuyor. Sunulan platform üzerinden yönlendirmeler yapılarak, kullanıcıların, daha güvenli ve kolay yöntemlerle, e-imzalarını almalarına yardımcı olunuyor.
E-devlet üzerinden yapılacak işlemler, sertifika sağlayıcıları ile iletişime geçilmesi gerektiğini gösterir. Sertifika sağlayıcılarla görüşmeler yapanlar, yüz yüze ya da online başvuru yöntemlerini kullanarak taleplerini oluşturabiliyor. Kimlik doğrulama ve kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra kullanıcıya e-imzası teslim ediliyor ya da kargo yöntemi ile ulaştırılıyor.
Yapılan yönlendirmelerde, sertifika sağlayıcı seçilir, kimlik belgesi temin edilir, başvuru yapma adımları uygulanır ve donanım temin edilir. Kimlik doğrulama işlemleri ile e-devlet üzerinden ya da farklı dijital platformlarda yapılacak işlemlerde, alınan e-imzalar kullanılarak belgeler imzalanmaya başlanır. Kısacası, e-devlet üzerinden yapılacak işlemlerle, kullanıcıların e-imzalarını alabilmelerini sağlayacak işlem adımları gösterilir ve bilgilendirmeler yapılır.
Elektronik imzaların alınabilmesi için işlem süreçleri ve gereksinimler, kanunla belirlenmiştir. Dijital ortamlarda resmi belgelerin hukuki geçerliliğinin oluşmasını sağlayan imzalama yöntemidir ve kişiler, kurum ve kuruluşlar başvuru yaparak alabiliyor. İşlem süreçleri şu şekildedir;
Bu işlem adımları ile e-imzasını alanlar, işlem yapacakları bilgisayara, sağlayıcının yazılımını kurar ve e-imzanın yüklü olduğu donanımı bilgisayara takarak kullanmaya başlar. Bu işlemler, dijital ortamda belge işlemlerinin daha güvenli yapılmasının adımlarını oluşturur.
Sertifika sağlayıcılar tarafından verilen e-imzaların alınması oldukça kolaydır. İşlem aşamaları uygulandığı için işlemler çoğu zaman aynı gün içerisinde tamamlanmayabiliyor. İşlem süreleri, sertifika sağlayıcılarına göre değişiklik gösteriyor. Bunun nedeni, her birisinin farklı işlem adımları izliyor olmasıdır.
Online başvurular, işlemlerin mümkün olduğu kadar hızlı yapılmasını sağlar. Kimlik doğrulama işlemi ne kadar hızlı yapılırsa, e-imzada o kadar kısa sürede alınır. Yüz yüze başvurularda, işlem yoğunluğu olmadığı zamanlarda, başvurular aynı gün içerisinde sonuçlanabiliyor.
Sertifika sağlayıcısının, başvuru ofisinde yoğunluk olduğunda, belgelerin incelenmesi aynı tüm tamamlanabilirken, bazen bir sonraki güne de sarkabiliyor.
Yüz yüze başvurularda, aynı gün alma şansı daha yüksektir. Başvuru tamamlandıktan sonra donanımın hazırlanması ve teslim edilmesi de birkaç sürebiliyor.
Ancak bu işlemlerin tümü genelde aynı gün içerisinde yapılıyor. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra donanım kurulum işlemleri de hızlıdır ve işlem adımlarını takip edenler, e-imzalarını kullanmaya başlayabiliyor. Aynı gün alabilmek için başvuru için istenen belgelerin eksiksiz olması önemlidir.
E-imza Başvurusu için 0212 963 33 04 nolu numaramızdan bize ulaşabilir, whatsapp hattımızdan ya da sayfamızdaki e-imza başvuru formlarından iletişim kurabilirsiniz. İstanbul, Ankara, Antalya illerinde ofislerimize gelerek ya da ofisinizde evinizde kapıda teslim e-imza hizmetimizden faydalanabilirsiniz. 15 dk. içinde e-imzanız kullanılabilir olarak alabilirsiniz.
Hızlı Başvuru Formu
E-İMZA BAŞVURU FORMU
İletişim
Ofisinizde ya da Evinizde (Home Office) Kapıda Teslim E-imza. Whatsapp Hattımızdan Yazabilir, Formumuzu Doldurabilir ya da Arayabilirsiniz.
Perpa Ticaret Merkezi B Blok Kat:13 No: 2490 Şişli -İSTANBUL
0212 963 33 04
Perpa Ticaret Merkezi B Blok Kat:13 No: 2490 Şişli -İSTANBUL
0212 963 33 04
Perpa Ticaret Merkezi B Blok Kat:13 No: 2490 Şişli -İSTANBUL
0212 963 33 04
Balbey Mah. Cengiz Topel Cad. Muratpaşa-Antalya
0242 255 02 07
Eimza.net E-dönüşüm Hizmetleri tarafından
Kurulmuştur.
Ofislerimiz
İstanbul – Ankara – Antalya – Manisa- Kocaeli – Van ve Adana İllerimizde Başvuru Ofislerimiz Bulunmaktadır.
Formumuzu Doldurun 15 Dk. İçinde Arkadaşlarımız Size Dönüş Yapsınlar.