E-imza ve KEP Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

E-imza ve KEP Adresi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular ve Cevaplarına Aşağıda Ulaşabilirsiniz. Daha Ayrıntılı Bilgi İçin Bizi Arayabilir, Formumuzu Doldurabilir ya da Web Sayfamızdaki Diğer Sayfalara Göz Atabilirsiniz.

E-imza Başvurusu Nasıl Yapılır?

E-imza başvurunuzu sadece ESHS ve İş Ortaklarından yapabilirsiniz. E-imza sadece şahıs adına çıkarılabilir. Başvuru için bizi arayabilir ya da daha geniş bilgi için e-imza başvurusu nasıl yapılır? ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Elektronik imza Taklit Edilebilir mi?

E-imza 3 aşamalı güvenlik seviyesi bulunmaktadır. Bu şekli ile bankaların uyguladığı (2FA) 2 aşamalı güvenlik seviyesinden daha güvenilirdir. Aynı zaman kriptografi teknolojisi kullanılmaktadır. Islak imzanın kolay taklit edilmesi ve dolandırıcılık vakalarının artması (ıslak imza taklit eden makinalar dahi vardır) elektronik imzanın güvenirliği sebebi ile birçok alanda ve imzalama işleminde e-imza kullanılmaktadır.

E-imza Nasıl Atılır?

E-imzayı birçok sistemde kullanabilir ve hiçbir ara programa ihtiyaç duymazsınız fakat bir sözleşme, banka talimatı ya da belge imzalamak istediğinizde programa ihtiyacınız olur. Elektronik imzalama programımız hakkında bilgi almak için lütfen bizi arayın. 0212 963 33 04

KEP Adresi Nedir?

KEP Adresi nedir? in cevabı Kayıtlı Elektronik Posta adresinin baş harflerinin kısaltmasıdır. Tebligat kanunu ve Türk Ticaret Kanunu ile hayatımıza girmiştir. Kısa açıklaması sanal noter denilerek açıklanabilir. Gönderici ve alıcının kesin olarak tespit edildiği, gönderilen içerinin güvenli ve değiştirilemez olduğunu garanti eden kapalı devre çalışan bir sistemdir. Ayrıntılı bilgi için KEP Nedir? sayfamızı ziyaret edebilir ya da bizi arayabilirsiniz.

KEP Adresinin Kullanım Alanları Nerelerdir?

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adresi şu anda aktif olarak kamu kurum ve kuruluşlarında kullanılmaktadır. Devlet bu şekilde yazışmalarında 80% e yakın maliyet tasarrufu yaptığı gibi (kargo ücreti, kağıt, toner ve iş gücü maliyeti vb.) kargo ile birkaç günde giden evraklar KEP ile saniyeler içinde ulaşmakta ve ürettiği 3 delil devlet tarafında yetkili KEP HS tarafından 20 yıl boyunca saklanma zorunluluğu bulunmaktadır. e-Fatura itirazlarında, mutabakat gönderimlerinde ya da e-imzalı yapılan bayi ağı sözleşmeleri gönderimleri gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Devlet UETS sisteminde gönderdiği elektronik tebligatların itirazlarını KEP üzerinden yapılmasını kanunen belirtmiştir. Ayrıntı, başvuru ve kullanımı için formumuzu doldurunuz.

E-imza Nerelerde Kullanılabilir?

E-imza kullanımını, ıslak imzanızı kullandığınız tüm belge imzalama işlemlerinde kullanabilirsiniz. Yani bayi sözleşmeleri, şirketler arası hazırlanmış iş sözleşmelerinde, banka talimatı gönderiminde, şirket için iş süreçlerinde kullandığınız belge imzalanması gibi tüm dosya ve doküman imzalama işlemlerinde kullanabilirsiniz. E-imza ile e-devlete girebilir; ikametgâh değişikliğinizi yapabilirsiniz. Yabancı Çalışma İzni başvurusu yapabilir ya da EKAP üzerinde ihale dokümanı indirebilirsiniz. Titck üzerinde elektronik başvurunuzu e-imza ile tamamlayabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi ve başvuru için formumuzu doldurun ya da bizi arayabilirsiniz.

Zaman Damgası Nedir?

E-imza kanunu ile Zaman Damgası hayatımıza girmiş ve sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Zaman Damgası gönderilme, kaydedilme, değiştirilme ve okunma gibi zamanı yasal olarak belirleyen elektronik veridir. Bir elektronik verinin imzalanma zamanını ya da hazırlanmış görselin, sunumun hatta çekilen fotoğrafın ne zaman çekildiğine kadar damgalayan elektronik veridir. Zaman Damgası nedir? ile ilgili sayfamızı ziyaret edebilir ya da bizi arayabilirsiniz.

Elektronik imza Yasal Geçerli midir?

Elektronik imza kanunu 2004 yılın yürürlüğe girdi ve 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu’nda 'Islak imza ile Elektronik imza aynı yasal geçerliliğe sahiptir.' maddesi ile hayatımıza giriş yapmıştır.16 yıldır ıslak imza ile yapılabilen tüm belge ya da sözleşme gibi imzalama işlemlerini e-imza ile yapabiliyoruz.

BAŞVURU FORMU

Zaman Damgası Başvuru

İletişim

Ofisinizde ya da Evinizde (Home Office) Kapıda Teslim E-imza. Whatsapp Hattımızdan Yazabilir, Formumuzu Doldurabilir ya da Arayabilirsiniz.

MErkez İletişim

Perpa Ticaret Merkezi B Blok Kat:13 No: 2490 Şişli -İSTANBUL

0212 963 33 04

Cennet Mah. Hurriyet Cad. Taşdelen Sok. K.Çekmece

0212 963 33 04

Merkez mahallesi istanbul cadesi no 16 / 4 Bağcılar Metro Duragı veya bağcılar tranvay durağı, 34200 Bağcılar

0212 963 33 04

NECİP FAZIL MAH: CANDAN SOKAK: No:10 d/5 ÜMRANİYE/İSTANBUL

0212 963 33 04

Gayrettepe Mah. Ahmet Hamdi Cad. No:10 Yenimahalle Ankara

0312 963 14 43

Balbey Mah. Cengiz Topel Cad. Muratpaşa-Antalya

0242 255 02 07

Y. Sultan Selim Mah. Mevlana Cad. Körfez İş Merkezi 1.Etap Emlak Konutları Apt. No: 106/3  Körfez/Kocaeli 

0532 706 98 02

Yarhasanlar Mah Konuk CAD No 52/106 Şehzadeler Manisa

0850 255 02 15

E-imza Nasıl Alınır? E-imza Başvuru Nasıl Yapılır?
eimza.net logo

Başvuru Formu

Formumuzu Doldurun 15 Dk. İçinde Arkadaşlarımız Size Dönüş Yapsınlar.

Whatsapp Sipariş
1
Buradan Yazınız
Merhaba, Eimza.net E-imza Hizmet Sağlayıcısına Hoşgeldiniz. Bizimle buradan iletişim kurabilirsiniz.
Hemen Ara